luxe witgestucte woning

Moderne frisse uitstraling

Inmiddels al bijna een moderne klassieker, en een wensdroom voor veel mensen. De strakke moderne witgestucte woning met zwarte kozijnen, eikenhouten accenten en schuin naar voren stekende kap. In dit recente voorbeeld van ons is voor een dakbedekking gekozen met vlakke zwarte keramische dakpannen. (Riet is een veel gekozen alternatief) De vlakke afwerking van het dak ligt verzonken tussen de, naar voren hellende dakranden. Dit onderstreept de eigentijdse uitstraling van de woning.

Tussen binnen en buiten

Architectenbureau Bloemen - eigentijdse witgestucte woning
moderne witte woning met gladde pannen en eikenhout

Door de basisvorm van de woning eenduidig te houden, oogt de woning modern. De villa heeft in feite een kruisplattegrond. Het hoofdvolume heeft een grotere nokhoogte, links en rechts zijn er zijvleugels, ook met een hellend dak, ook met naar voren gerende dakranden.

Verbijzonderingen aan de straatzijde maken het beeld wat asymmetrisch en spannender. Bij de ingang is er een plat afgedekt overhoeks ingangsportaal. Aan de andere zijde, een overdekt terras met dezelfde vormgeving. Dit terras is toegankelijk vanuit de woon- en eetkamer. Doordat de kolommen en dakrand relatief fors zijn gedimensioneerd vormen het ingangsportaal en en de terrasoverkapping een herkenbaar volume in het ontwerp. Onder de overkappingen ontstaat een soort midden tussen ‘binnen’ en ‘buiten’.

Eikenhouten accenten

De topgevels richting de weg zijn voorzien verticale eikenhouten accenten met daartussen glas tot in de nok. Dit breekt de eigentijdse, heldere kleurstelling met een warm natuurlijk accent. Binnen bevinden zich op deze plekken respectievelijk een dubbelhoge entree hal en de hoofdslaapkamer. Het glas tot in de nog verleend deze kamers een geweldige ruimtelijke uitstraling.

Overige gevelopening zijn groot of vertikaal accent. door de kleur van de kozijnen (zwart) en zorgvuldige plaatsing krijgt de gevel een grafisch beeld.

Ondanks de eenvoudige basisopzet prijkt de woning naar de straat met een luxueuze uitstraling. Aan de achterzijde zorgen grote glazen schuifdeuren toegang naar de tuin. De strategische plaatsing van het huis op de kavel voorkomt dat inkijk.

bouw een moderne woning met een architect

Samenvattend is het niet zo gek dat dit type erg populair is. En misschien droom je ook van een moderne frisse woning zoals deze. Bel dan rustig eens met ons kantoor. Of kom gerust eens langs. We zijn gevestigd in de Geldermanfabriek in Oldenzaal. We zitten voor u klaar!