jaren 30 baksteen villa

Indrukwekkende klassieke vormgeving

Een groot gedeelte van onze opdrachtgevers zijn in de markt voor een jaren 30 villa van baksteen. De jaren 30 stijl blijft onverminderd populair. Een villa met deze vertrouwde vormgeving maakt ook in deze tijd altijd indruk. Veel mensen hebben zelfs een nadrukkelijke voorkeur voor de romantische en degelijke uitstraling die huizen in het verleden hadden. Dat is begrijpelijk, de jaren 30 stijl is een toegankelijke stijl. Mooie indrukwekkende architectuur met fraaie details en hoogwaardig traditioneel materiaalgebruik. Dat maakt jaren 30 villa’s indrukwekkende woningen met desondanks een vriendelijke toegankelijke uitstraling.

indrukwekkende voorgevel met fraaie details
fraaie entree voor een indrukwekkende villa

De hier getoonde woning is een typisch voorbeeld van de jaren 30 stijl. Er is veel te zien. De kavel is riant, vooral in de breedte. Voor de plattegrond maakt dit een vrije, rijkgeschakeerde indeling mogelijk. De, bovengemiddelde, breedte van de woning verleent haar een indrukwekkende uitstraling richting de straat. Door de asymmetrische opgebouwd uit samengevoegde volumes, met verschillende goot en nokhoogtes, ontstaat een rijk beeld. De typische jaren dertig detaillering, met het getoogde voordeurkozijn, de rijk gedetailleerde ramen met roedes, flinke fraai afgewerktge dakoverstekken, en erkers op verschillende plekken aan de gevel, zijn allemaal aanwezig. Een, eveneens uit baksteen opgetrokken, asymmetrische schoorsteen maakt het plaatje compleet. Dit is een goed voorbeeld van een typische klassieke jaren 30 villa.

Architectenbureau Bloemen - fraaie brede jaren 30 villa van bakstenen
typisch jaren 30, verspringende goothoogtes, glasroeden en robuuste schoorsteen

Zelf ook een jaren 30 villa bouwen?

Speel je met het idee zelf ook een jaren 30 villa van baksteen te bouwen? Wil je ook graag zo’n fraaie, zorgvuldig ontworpen en rijk gedetailleerde woning? Dat kan! Neem dan contact op met Architectenbureau Bloemen. We helpen je graag verder. We heten je natuurlijk ook van harte welkom wanneer je een woning in een andere sfeer zoekt. In beide gevallen ben je bij ons aan het juiste adres.