eigentijdse woning op een bijzonder kavel

Een goed voorbeeld van hoe uitzonderlijke omstandigheden uitzonderlijke oplossingen nodig maken en een creatief ontwerp in de hand werkt. Het resultaat is een unieke, eigentijdse woning op een bijzonder kavel.

Uniek ontwerp als gevolg van een bijzonder uitgangspunt

De opgave bij dit ontwerp was een woning te bedenken voor een overgebleven stukje grond in een grotendeels al opgebouwde woonwijk. De volwassen boom die prominent op het kavel aanwezig is diende te worden gehandhaafd. De mogelijkheden leken in eerste instantie nogal beperkt. Door beroep te doen op onze vindingrijkheid hebben we desondanks het maximale uit deze situatie kunnen halen.

De kavel is relatief breed en ondiep. Door de woning een brede basisvorm te geven en parallel dicht aan de straat te situeren krijgt hij een royale en indrukwekkende uitstraling. Ook schermt de brede opzet de ruimte achter de woning effectief af en maakt zo de inrichting van een luxe privétuin mogelijk.

Maar de prominente uitstraling is niet het enige opvallende aan deze woning. Ook de strakke moderne vormgeving en de gekozen materialisatie springen in het oog. De basisopzet van de woning bestaat uit twee eenduidige bouwdelen die versprongen naast elkaar zijn geplaatst. De kopse gevels van de beide bouwvolumes zijn een eigentijdse variant van een zogenaamde tuigevel. Het resultaat is een helder samengesteld bouwvolume met een leesbare, strakke basisvorm. Door de keuze voor moderne grijs/bruine wasserstrichstenen voor de gevel en door het dak te voorzien van een vlakke dakpan oogt de woning eigentijds en toch sfeervol. Fraaie zinken details in de goot, risaliet en omlijsting van de bloemramen maken het beeld compleet. Een fraaie eigentijdse woning op een bijzonder kavel.

Architectenbureau Boemen - fraaie eigentijdse baksteen woning

Heb je toevallig ook een ongebruikelijk kavel kavel op het oog en vraagt je je af of hier misschien een unieke woning op te realiseren is? Weet dan dat Architectenbureau Bloemen ervaring heeft met zulke situaties. Zo goed als altijd is er meer mogelijk dan dat je in eerste instantie denkt. Vaak zijn ongebruikelijke omstandigheden zelfs aanleiding voor creatieve oplossingen. Het resultaat is dan een volstrekt unieke woning.

Zoek ons op in ons kantoor in de Geldermanfabriek in Oldenzaal, of neem contact op met een van onze architecten. We inventariseren graag de mogelijkheden tijdens een eerste vrijblijvende bespreking. Vanzelfsprekend kunnen we je ook met minder uitzonderlijke kavels uitstekend van dienst zijn.