comfortabele jaren 30 woning

Architectuur op zijn best, een comfortabele jaren 30 woning die niet alleen naadloos aansluit bij de wensen van de opdrachtgevers maar zich ook nauwkeurig voegt in zijn unieke locatie.

Typische jaren 30 elementen

De opdrachtgevers wilden graag wonen een typische jaren 30 woning. Dus, een degelijke woning van baksteen met een pannendak. Rijk in detail, en voorzien van bijzondere kozijnen (glas in lood, hoekkozijnen, etc). Jaren 30 woningen bestaan vaak uit verschillende samengestelde volumes die in elkaar grijpen. Hierdoor ontstaat ook een geleding in het dak. Er zijn verschillende dakvlakken met grote overstekken. De verschillende dakvlakken grijpen in elkaar en verspringen in hoogte. 

Metselwerk van Jaren 30 woningen is op plaatsen rijk gedetailleerd uitgevoerd, voorzien van accenten, spekbanden en rollagen.

Indeling optimaal afgestemd op gebruik en zonligging

De woning is gerealiseerd op een kavel dat zich kenmerkt door een grote hoogteverschillen. Door sloop van de oude woning kon het ruimtegebruik op het kavel sterk verbeterd worden, de riante tuin op het westen vergroot. Maar ook de ligging van de diverse ruimten binnen de woning en hun relatie met de buitenruimte werd geoptimaliseerd.    

Architectenbureau Bloemen - Luxe jaren'30 woning in riante tuin
Luxe jaren 30 woning met verspringende bouwvolumes

Centraal in de plattegrond bevindt zich de keuken/eetkamer, het functionele hart van de woning. De eettafel staat gedeeltelijk in een uitbouw die aan de zijkant van de woning de tuin in steekt. Deze uitbouw is voorzien van veel glas en openslaande tuindeuren. Contact met de buitenruimte, zowel de toegang als visueel is daardoor laagdrempelig.

Benaderen van de woning vanuit de stad

Doordat de  kavel van de woning is gelegen tegen een helling staat de woning op een soort podium wanneer Je hem vanuit de stad benaderd. Daarom heeft de uitbouw van de eetkamer een gemetselde topgevel, dit geeft een imposante aanblik.

Architectenbureau Bloemen - Jaren 30 woning met geledingen en verspringingen in het bouwvolume
Luxe jaren 30 woning met hoogteverschil op de kavel

Heb je een kavel en wil je ook een fraaie, comfortabele jaren 30 woning? Of misschien een luxe woning in een andere stijl, neem dan contact op met Architectenbureau Bloemen.